Register

four × one =

A password will be e-mailed to you.

Den snoede bjergvej forbinder den smukke polske by Zakopane med grænsen til Slovakiet ved den endnu smukkere sø Morskie Oko.

Navnet kommer sig af, at juristen Oswald Balzer i 1902 repræsenterede Galiciens regering i en strid om grænsen mellem de to lande, herunder selve søen Morskie Oko. Blazer vandt sagen, der førte til etableringen af grænsen, der gælder den dag i dag. Den allerførste del af vejen (set fra Slovakiet-siden) svarer nogenlunde til grænsen, og derfor er det jo passende, at den også bærer hans navn. 

Søen Morskie Oko endte med at blive erklæret polsk. Den går for at være en af de smukkeste i Tatrabjergene.

Den er smuk. Uanset hvilken vej man kører. Der er masser af skov, men når det åbner sig giver det i den ene retning (mod Slovakiet) udsigter mod de belianske Tatrabjerge, den anden ved (altså ind i Polen mod Zakopane) udsigter over dale og vidderne i skoven. 

Zakopane er en fashionabel by, der har udviklet sin egen byggestil, som man vel kunne kalde overdådig landlig idyl. 

Da vi ankom til Zakopane var vi lykkelige og slog os ned for en nat her. Området er ekstremt populært, så bymidten er turistet hvilken jeg som sand ViaRETRO-mand må advare imod, men vi bor i udkanten der er aldeles smukt, stille og landligt ligesom deres lokale øl er fremragende. 

Anbefales varmt. Det hele, Og nu skal vi videre.

5 kommentarer

  1. Gert

    Har I også besøgt Auschwitz?
    Kan man klare sig med engelsk eller tysk som turist i Polen og Slovakiet?

    Svar
  2. Claus Ebberfeld

    Nej, @gert, dét er ikke på programmet. Ja, i Polen går det fint, men i Slovakiet skal man bruge lidt mere fakter og grimasser. Det gør det bare mere eksotisk, synes jeg. Lidt ligesom Frankrig :-)

    Svar
  3. Claus N

    Auschwitz og Birkenau er ikke just opløftende steder, Gert. Men derfor kan selvfølgelig man godt besøge dem.

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.