Register

twelve + fourteen =

A password will be e-mailed to you.

Der er mange biler, der ser godt ud i gul. Og det er påskens farve, ikkesandt? Derfor.

Som bekendt har jeg selv en, og det er min keeper, min Reliant Scimitar GTE. Farven er medvirkende til, at jeg er så glad for den: Som faste læsere vil vide har jeg haft tre andre Scimitars, to i beigeagtige farver og een i mørkegrøn, men den gule er så meget mere halvfjerdseragtig, at det giver bilen en helt anden dimension. Man er ikke i tvivl om, at her kommer en klassisk bil – hvis man ellers skulle være det, når man ser en Scimitar GTE. Med mig i. 

Nu vi er i gang med gamle billeder af den gamle redaktør: Lærke Liljeborg tog dette af mand og bil i 2017, og jeg synes det holder – på alle måder.

Gul er heller ikke bare gul: Min Scimitar har den mest vidunderlige varme nuance af gul, og jeg synes det passer perfekt til bilen – som det måske fremgår. Men der er mange andre varianter af gul, der også passer perfekt til andre biler, og farven kan varieres i et enormt spektrum. Nogle er decideret fesne og andre er ærligt talt for grelle til min smag, men det er utroligt så mange der fungerer – og ikke mindst ofte føjer noget helt særligt til et måske ellers velkendt design. 

Det ser helt rigtigt ud.

Nogle biler er nærmest defineret ved den gule farve, og Lamborghinis prototype til Countach kunne dårligt have været en anden farve, vel? På samme måde synes jeg en Porsche 914 er nærmest synonym med gul. Ligesom en Mini 1275 GT, Skoda 105 og naturligvis Volvo 850 T5-R:

Andre skal man lige vænne sig til. BMW Z3 coupé har altid været et kontroversielt design, og det bliver ikke mindre i gul. Men når man lige indtager det med alle sanser, så er det heller ikke helt dumt til den lille coupé. Ligesom det heller ikke er forkert til så ny en bil, så også på tværs af tidsperioder fungerer gul faktisk. 

Ligesom farven gør til påske, ikkesandt? Der er ingen garanti for at de gule biler springer ud i trafikken her den første april, men de gjorde i det mindste på ViaRETRO i dag.

Hvilken biler bærer efter jeres mening farven gul allerbedst?

 

17 kommentarer

  1. Torben EVO

    Gul bil ? – så må det være min ex-Delta EVO 2 Giallo Ginestra som blev importeret fra Italien i 2000 og videresolgt til ny glad ejer i 2019. Foto fra pilgrimstur til hjemlandet.

    Svar
  2. Henrik Kusk

    Ja, gul kan noget ved biler; jeg har hele 2 gule klassikere i garagen.

    Morgan’en er født “Fly Ferrari Yellow” og er til til trods sin alder aldrig blevet omlakeret.

    Lotus’en er “Mustard Yellow”, i min den absolut flotteste farve for en Elise, og selvom den har lidt stenslag på fronten vil den heller aldrig blive omlakeret.

    God Påske herfra

    Svar
  3. Henrik Kusk

    .. der skulle have stået: :-)

    Lotus’en er “Mustard Yellow”, i min OPTIK den absolut flotteste farve for en Elise, og selvom den har lidt stenslag på fronten vil den heller aldrig blive omlakeret.

    Svar
  4. Claus Ebberfeld

    Gode eksempler allesammen, d’herrer: 2CV’ens og Elisens nuancer viser meget godt hvor forskellig gul kan være og alligevel fungere fremragende på begge.

    Svar
  5. Soren W

    Min første bil var pale primrose yellow. Billedet snyder lidt. Den var ikke SÅ lys. En klassisk farve, jeg lakerede den dog i ungdommens kådhed rød. Det havde jeg nok ikke gjort i dag..?

    Svar
  6. Tony Wawryk

    Yellow is one of my two favourite colours on classic cars – you may recall I wrote a piece about it on the international edition some years ago. So many classics – especially sporting ones – look better in yellow – almost every Ferrari looks better in Giallo Fly than the traditional Ferrari red, MGB, Porsche 914, Opel GT etc etc. My first choice colour for a 911 would be yellow (I just missed getting one before I bought my blue one) and of course I owned a Golf Yellow 2002 for eight years…

    Svar
  7. Jens G

    Farven på en sennepsmark i Norfolk – så sidder den lige i øjet.

    Hvilken bil løber med opmærksomheden når den ses blandt andre interessante biler?

    Den er fra 1997 og har også stenslag, men overlakken har løsnet sig lidt på den bagerste muslingeskal.
    Skal/bør man udbedre dette når jeg sætter den til salg?

    Svar
  8. Erik S.

    Italiensk definition på sennepsgul, i form af Giallo Senape. Den varierer lidt i farven afhængigt af belysning.

    Svar
  9. Jens Langdahl

    Og så denne Giallo Ocra. Alle har en mening om den :-)

    Svar
  10. Carsten Goth

    Det her er vel også en slags gul, selvom farven hedder Pastel Beige…

    Svar
  11. Carsten Goth

    Indtil 2009 havde jeg denne – en 1982 R100RS. Den er dog ikke med fire hjul – men dog gul

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.