Register

four × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Honda var toneangivende motorleverandør i Formel 1 i firserne, og det gav dem selvtillid til at bygge en helt ny sportsvogn, der kunne tage kampen op med de bedste: NSX.

Når man står overfor (eller skal det være ovenfor?) en Honda NSX i dag er det svært at forstå, at udviklingen af den begyndte for 30 år siden. Den lave centermotorsportsvogn ligner på ingen måde en tre årtier gammel bil. Men den er god nok: Under den enkle trebogstavsforkortelse New Sports eXperimental skitserede Honda allerede i 1984 de overordnede retningslinier for en bil, der skulle løfte mærket ind i de øverste cirkler i det automobile hieraki.

Motorsportsmæssigt var de på vej, efter at de i 1983 vendte tilbage til Formel 1. Efter et par læresæsoner tog Hondamotorer titlerne i seks sæsoner i træk (1986-1991, og dermed både med og uden turboladning), og således var scenen sat for NSX: Honda havde bevist deres evner i motorsportens kongeklasse – og hvad så?

Brands Hatch 1986, Mansell og Piquet.

Brands Hatch 1986, Mansell og Piquet. Williams vandt overlegent mærkemesterskabet foran McLaren.

Amerikanerne havde engang opfundet motorsportsdevisen “Win on Sunday, Sell on Monday” (og det virker, kan jeg skrive under på efter – en mandag efter Le Mans skrev jeg artiklen “Win on Sunday, Sell on Monday: Jeg vil ha’ en Audi!“) men det kunne Honda ikke udnytte fuldt ud: De manglende en gadebil, der kunne være et kørende eksempel på alt det de kunne. En prestigebil. Og helst en sportsvogn, som traditionen jo foreskriver er allerøverst i hierakiet. Måske nogle i Honda ligefrem kunne have tænkt, at når nu Honda kunne slå Ferrari på racerbanerne – så kunne det da også være et passende mål for en kommende sportsvogn?

1984-prototypen HP-X. Mere Pininfarina end Honda, men den viste vejen for NSX.

1984-prototypen HP-X. Mere Pininfarina end Honda, men den viste vejen for NSX.

Man i hvert fald mere end aner at det var med Ferrari i tankerne, at Hondas dygtigste ingeniører gik til tegnebrædtet. Hvor de blev de usædvanligt længe efter japanske biludviklingsnormer: For efter at den Pininfarinadesignede lokkedue HP-X blev vist i 1984 gik der hele fem år før man så noget til den japanske superbil. Da den produktionfærdige NSX blev præsenteret i Chicago og Tokyo i 1989 (under navnet NS-X, men bindestregen blev slettet inden den kom på markedet i 1990) var der til gengæld tale om en bil, der var mere velovervejet, mere gennemtænkt, mere færdigudviklet og på sin vis mere nyskabende end nogen japansk bil før den.

Skitsen fra cirka 1988 var alerede pænere end Pininfarinas prototype.

Skitsen fra cirka 1988 var alerede pænere end Pininfarinas prototype.

Der var nemlig tale om en supersportsvogn, den første japanske af slagsen. Jævnfør målet med opgaven var denne fuldt ud på højde med eller endda mere super end Ferraris samtidige 348 – men ikke desto mindre med samtlige Hondadyder i behold. Japanerne havde simpelthen bygget en supersportsvogn, der var til at leve med.

Kræs. Ikke prangende, men gennemtænkt. Kræs. Som sagt.

Kræs. Ikke prangende, men gennemtænkt. Kræs. Som sagt.

Det kan man nu ikke aflæse af dens dramatiske udseende. Som denne velplejede NSX står foran skulpturen Elia lidt udenfor Herning ligner den selv en skulptur. Til ære for supersportsvogne, eller sådan noget. Hvordan nogle fagfolk i halvfemserne kunne få sig selv til at skrive, at designet var ”kedeligt” er et mysterium: I levende live er den bare 117 centimeter lave sportsvogn en vellykket blanding af sensualitet, maskulinitet og modernitet – samtidigt med at det lykkedes Hondas (egne) designere at gøre bilen til sin helt egen. Frem for at trække inspiration fra konkurrenterne kiggede Honda på fly og nærmere bestemt på F16. Taget på NSX’en skulle være sort, men selv om det på denne bil er blevet lakeret rødt af dens tidligere kvindelige ejer kan man med lidt god vilje godt se, at den langt fremskudte kabine med stort glasareal og lang hæk minder om det amerikanske kampfly. Det handler ikke kun om design, for den lange hæk skulle sikre en fin retningsstabilitet og cockpittet skulle have et ordentligt udsyn: Det blev sandelig også tilfældet, for med 318 graders frit udsyn tager NSX en suveræn rekord for centermotorbiler (med fast tag, i hvert fald).

Moderne kunst. (Foto: format:film)

Moderne kunst. (Foto ved Henrik Nüchel fra format:film – som alle billeder herunder)

NSX er dog endnu mere interessant under huden, og her bliver det tydeligt, at Honda trak på alle udviklingsfolkene, sandsynligvis endda på overtid. Karosseri i er aluminium var selvfølgelig set før, men at chassiset i samme materiale var en regulær verdensnyhed. Lav vægt var et designmål fra starten, og det samme var høj styrke og stivhed – og aluminium var svaret: Tre forskellige tykkelser blev indsat i NSX’en og beregnet og fordelt efter Kray-supercomputerberegninger og den færdige bil kan efter sigende løftes på eet balancepunkt lige under dørenes bagkant i hver side – uden at dørene derefter klemmer ved åbning og lukning. Dertil kommer en udbredt indsats af aluminium i alt fra hjulophæng over nav til donkraft og sædejusteringsmekanisme ligesom selvfølgelig motoren er en fuld alukonstruktion.

Pakket. Men trods al den avancerede teknik fortalte ejeren Per, at servicen var på det lokale Hondaværksted, hvor de altd elskede at se NSX'en. Og de var ikke fordi de ville flå ham økonomisk, men fordi de var stolte af mærkets fineste vogn.

Pakket. Men trods al den avancerede teknik fortalte ejeren Per, at servicen foregik på det lokale Hondaværksted, hvor de altid elskede at se NSX’en. Og det var IKKE fordi de ville flå ham økonomisk, men fordi de var stolte af mærkets fineste vogn.

Aaah, motoren – den er sit eget kapitel værdig: Fireventilede topstykker, dobbelte knastaksler, variabel ventilstyring (VTEC), variabel indsugningslængde, titaniumplejlstænger, direkte tænding. Listen er omtrent som at læse hvad der var teknisk muligt i 1989, og resultatet var en hidtil uset kombination af kræfter og efficiens: Den kompakte treliters-V6’er ydede over 270 hestekræfter og vejede med gearkasse kun godt 200 kilo. Der skulle nu også visse kræfter til, for trods al den aluminium vejer en NSX alligevel over 1300 kilo – men det var dog over hundrede kilo mindre end Ferraris samtidige 348. I rene præstationstal halter NSX med 5,9 sekunder til 100 og 270 km/t på toppen lidt bagefter Ferrarien.

Til gengæld er det blevet sagt om Honda NSX, at ingen bil er så ufuldstændigt beskrevet ved sine præstationstal alene, så vi slipper ikke for det: Nogen er nødt til at køre den røde sportsvogn – og Deres udsendte springer rask til.

Den tidligere (kvindelige) ejer havde pimpet bilen hist og her - eksempelvis sæderne, som hun syntes skulle være røde i siddefladerne.

Den tidligere (kvindelige) ejer havde pimpet bilen hist og her – eksempelvis sæderne, som hun syntes skulle være røde i siddefladerne.

Det viser sig hurtigt, at det ikke er nogen pine. De store døre giver helt uproblematisk adgang til de velformede sæder, og med en fuldstændigt logisk betjening af de mange indstillingsmuligheder tager det ikke mange sekunder før man sidder i en perfekt kørestilling. Allerede hér slår NSX mange af de samtidige konkurrenter, og jo, man kan sagtens bagatellisere en detalje som kørestillingen. Ikke desto mindre er det ren motorsport, og enhver racerkører ved, at det er umuligt at køre optimalt, hvis ikke man sidder ordentligt.

Og så sidder man ellers helt perfekt dér – og kigger på en kabine, der kunne ligne noget fra en Accord. Det er det dog langt fra: Går man i detaljen så opdager man, at de stort set håndsamlede NSX’er også kabinen er sat sammen med omhu og kvalitet, og den 25 år gamle testbil virker så frisk som en nybygget vogn. Bare bedre samlet. Nogen designmæssig sprællemand er NSX-kabinen dog ikke, og en Ferrari med biscuit læder slår den med længder på udseendet.

Men så kan man jo dreje nøglen, hvorpå de fleste vil få sig en åbenbaring. Denne Hondamotor, der var en af datidens allermest højtydende maskiner, er fuldstændigt udramatisk fra koldstart, i tomgang og ved lave omdrejninger. Den snurrer som en symaskine og er straks klar til at tjene sin herre. Prøvebilen her var forsynet med en uoriginal sportsudstødning, der lod væsentligt mere lyd slippe ud end originalen, men melodien er den samme, klokkeklar og ren, og støjniveauet slet ikke ubehageligt. Hvilket siger noget om, hvor støjsvag en NSX er født.

Udstødningen var en uoriginal rustfri sag, men den lød godt. Og den er pænt lavet, som man kan se.

Udstødningen var en uoriginal rustfri sag, men den lød godt. Og den er pænt lavet, som man kan se.

Derpå er det ellers bare at sætte i gang, og man kunne jo godt tro, at næsten 300 hestekræfter kræver en heftig kobling. Men nej: Den er ligeså behagelig, veldoseret og letbetjent som resten af NSX’en lægger op til, og det er egentligt utroligt det hele. Men når det så bliver tid til at skifte gear, så sætter Hondaen gudhjælpemig yderligere trumf på: Gearskiftet er fabelagtigt i sin præcision og lethed. Og det er fra kold! Senest hér er det, at tiøren falder. NSX er ikke designet til at se ud eller til at imponere: Den er designet til at virke. Også fra kold. Hvorfor har en samtidig Ferrari svært ved at gå i andet gear, når gearolien ikke er varm? Man må uvægerligt tænke det var fordi, at italienerne ikke kunne bygge en ordentlig gearkasse: Det kunne japanerne, og Hondaen gør det lydefrit. Jeg tror faktisk aldrig jeg har prøvet en bedre gearkasse.

Omtrent sådan fungerer undervognen også: Ingen raslen, banken eller blikket lyd her, og sugeevnen er – for en meget lav sportsvogn – fortræffelig. I lyset af at testbilen er sænket fra den originale ridehøjde er det bare endnu mere imponerede. Honda mente det virkeligt alvorlig med den daglige anvendelighed, for mens vi trummer ud af landevejen bliver det tydeligt, at enhver med evner til at køre en Civic ville kunne finde sig til rette i en NSX også – uden problemer overhovedet. Og det er ligeså tydeligt, at NSX’en vil kunne levere varen også: Om noget er dens bagagerum større end det i en Civic! Per fortæller at han og konen begge bruger NSX med største fornøjelse, og at det er blevet til over 10.000 kilometer i den siden der kom plader på for godt et år siden.

Større bagagerum end i min gamle Civic CRX. Honda ville gerne have at NSX kunne bruges til noget, og det kan den.

Større bagagerum end i min gamle Civic CRX. Honda ville gerne have at NSX kunne bruges til noget, og det kan den.

Men NSX er selvfølgelig meget mere end dagligdags trummerum. Under udviklingsprocessen lejede Honda den berygtede Nürburgring i over et halvt år, og kørte i den periode uendeligt mange omgange. Testkørerne var primært Indianapolisvinderen Bobby Rahal og Formel 1-køreren Saturo Nakajima, ligesom Hondas absolutte stjernekører Ayrton Senna kom med input til afstemningen: Jo, den smækre aluminiumsundervogn kan meget mere end at se godt ud og være komfortabel, og NSX blev berømt for sit vejgreb men i endnu højere grad for sin fine balance og letkørthed på grænsen. Der dog ligger så højt, at en racerbane er det eneste rigtige sted at udforske den. Men styringen er en åbenbaring, også på landevej: Magen til præcision, følelse og feedback skal man lede længe efter, og det er en nydelse af dirigere det fintfølende apparat fladt ind i kurver med millimeterpræcision.

Den handler egentligt ikke så meget om at se godt ud - men det er en uundgåelig bieffekt: Tiden har været meget nådig mod NSX-designet.

Den handler egentligt ikke så meget om at se godt ud – men det er en uundgåelig bieffekt: Tiden har været meget nådig mod NSX-designet.

Sjovt nok forfalder mange NSX-ejere til både føromtalte sænkning og montering af bredere dæk og fælge, således også den tidligere ejer af denne bil. Nuvel, en NSX er faktisk født med forholdsvis smalle og høje dæk og nogle finder det måske gammeldags. Og det er da meget muligt at mere gummi giver et bedre vejgreb på en billardbord-jævn bane. Men på virkelige landeveje omkring Herning løber NSX’en nu efter spor i vejen, og det er egentlig en skam. Moralen er nok, at når originalopsætningen er afstemt med Senna og Rahal, så skal man vide hvad man gør for at ændre på det. Tendensen til sporkørsel er til at leve med, men giver et lille skår i køreglæden i lyset af resten af bilens perfektion.

Det var den eneste fejl testkørslen afslørede. Til gengæld ligger modgiften til hver en tid lige ved hånden – eller foden, rettere: Motoren. For V6’eren i NSX er en juvel, intet mindre. Det er dybt imponerende at en maskine med en litereffekt på 90 hk kan være så omgængelig. Blandt alle de tekniske lækkerier er det den variable knastforstilling VTEC, der har den største del af æren, og systemet gør reelt maskinen til to-i-én: Klassisk japansk symaskine ved almindelige omdrejninger og en racermotor ved de høje omdrejninger. På intet tidspunkt føles maskinen svag, og kraftudviklingen er fantastisk liniær helt nede fra 1000 omdrejninger og man føler sig som en bedre orkesterdirigent, når man i almindelig trafik udforsker mellemtonerne og de medfølgende rigelige kræfter. Det maksimale moment ligger an ved 5400 omdrejninger, og det lyder mere hysterisk end det er. Men når man så når over 5500 omdrejninger. Ohlala! Fanden tager ved motoren, når den i en nøje kontrolleret overgang skifter til de høje knaster og lange ventilåbningstider og vræler som en fuldblodsracermotor. Maksimaleffekten er nået ved 7100 omdrejninger, men man kan roligt dreje den op til det røde felt ved 8000. Man mere hører end mærker knastforstillingen, for kraftudviklingen er fortsat liniær – den fortsætter bare længere end man umiddelbart tror det muligt. Speederresponsen ved de høje omdrejninger er telepatisk, biddet fantastisk, lyden skønsang for motorentusiaster. Enhver tale om at tre liter og 270 hestekræfter skulle være for lidt bør afvises som det pure ammestuesnak. Der er tværtimod tale om, at motoren er perfekt afstemt til resten af de ligeså perfekt afstemte komponenter.

Det siges at designteamet  orienterede sig i retning af et F16-fly, og der er noget om det. I flugt er NSX en meget dynamisk vogn at se på - og høre, i øvrigt også!

Det siges at designteamet orienterede sig i retning af et F16-fly, og der er noget om det. I flugt er NSX en meget dynamisk vogn at se på – og høre, i øvrigt også!

Og mens man i et mere stille øjeblik nyder al den perfektion er det igen svært at tro, at bilen her er over 25 år gammel. Man kan selvfølgelig sige, at overskriftens konklusion om at det er den bedste bil jeg nogensinde har prøvet er hjulpet af, at NSX også hører til i den nye ende (af mit spektrum, i hvert fald). Og det er sandt nok: Selvfølgelig skal den være bedre end eksempelvis en femten år ældre Porsche 911. Men der ligger også noget andet bag, og det er den der fornemmelse af, at omtanken i designet af denne bil har nået hidtil usete højder. Umagen. Intelligensen. Indsatsen. For slet ikke at tale om udførelsen. Honda opfandt en helt ny lakeringsproces for at nå den kvalitet de syntes var passende til den nye bil. Kendere forstår, at NSX er noget særligt: Da McLaren F1-konstruktør Gordon Murray fik opdraget med at bygge den bedste sportsvogn verden nogensinde havde set, så fik han McLaren til at købe en NSX og så gennemanalyserede den. Ikke en Ferrari, ikke en Porsche, ikke en Bugatti: En NSX.

Man skal dog ikke glemme, at 25 år for de fleste biler er ret meget. Men ikke for denne konkrete NSX: Alderen trykker bestemt ikke, og den føles stadig nutidig og aktuel. Paradoksalt nok er dens væsentligste mangel i forhold til moderne sportsvogne faktisk dens styrke: En NSX er en analog vogn uden de nyeste digitale hjælpemidler – det er føreren, der er i kontrol, ikke bilen. Sådan føles det også, og det er en rar fornemmelse. På en god dag kan man bag rattet bilde sig ind at forstå lige nøjagtigt hvad det var Senna, Rahal og Nakajima ville med denne NSX.

På en dårlig dag kan man derimod godt afvise en NSX som en alt for ny bil til at være på ViaRETRO. Men det vil være en fejl: NSX vil også være her på siden om ti år, og så vil dens anerkendelse blandt klassikerentusiaster være langt højere, dens stjernestatus i japanerbilverdenen skinne klart igennem og de få lykkelige ejere være ligeså velkomne til klassikertræf som på trackdays eller endog turen sydpå.

De har i NSX en bil der kan klare det hele: En slags moderne Porsche 911 – uden bagsæder, men pænere.

Fotos: Alle fotos af testbilen er taget af Henrik Nüchel fra format:film

17 kommentarer

  1. Uno

    En enkelt lille detalje som nok kun computernørderne blandt os bemærker: Seymour Cray som lagde navn til datidens supercomputere, staves altså med “C” og ikke med “K”.. :-)

    Svar
  2. Per Einarsson

    Skøn vogn. Utroligt smukt design.
    En påmindelse om at man ikke skal springe over gærdet hvor det er lavest.

    Svar
  3. Ib Erik

    En alt for underkendt bil og jeg kan ganske simpelt ikke pege på én eneste Ferrari fra samtiden og efterfølgende, som jeg hellere vil ha’.
    Samtidig har jeg en fasttømret tro på tidligere Honda’ers gennemførte stabilitet og kvalitet.
    Tidæligere har jeg altid syntes den var “lidt lang i røven”, men det er bare blevet bilens særkende og egentlig leder det tankerne hen mod baneracere.
    Hvis det er godt nok til Senna, er det absolut godt nok til mig !!!

    Hvis NSX’en har et problem, er det en rent psykologisk(defekt), nemlig begrebet “Prestige”.
    Nogle mennesker vil, at tingene skal skille sig ud, om det så er negativt, så de kan vise alle andre og sig selv, at De er noget særligt.
    NSX’ens interiør er ganske simplet for meget en diskeret videreførsel af et standard Honda-interiør, som bl.a. i samtidig Prelude.
    Ikke at Prelude interiøret fejler noget, og også er en fantastisk lille sportsbil…, men når man laver en bil i NSX-klassen, skal der altså lige smides et andet rat i, nogle ikke-hyldevare-kontakter og -ure.
    Uanset at det for fornuftigt tænkende mennesker, er det mest fornuftige.
    Men personer med trang til prestige, og det er jo den primære betalingsdygtige kundegruppe, de ønsker noget andet.
    “Pimpningen” viser det jo egentlig tydeligt.
    Selv ville jeg nok gerne af med de røde siddeflader, men jeg kunne så godt tænke mig, at f.eks. dørhåndtagene var/blev drejet ud af aluminium og en tynd alu-ring i urene.
    Bare til en diskret start.
    Honda interiørerne er ellers gennemtænkte udover normalt og jeg satte stor pris på de seperate luftdysser integreret i fordørene, langs hele sidevinduet i Preluden. Effektiv afrimning af HELE vinduet !
    Jeg savner min Honda :-(

    Svar
  4. Soren W

    NSX er utvivlsomt en vel konstrueret og bygget superbil, og den er lav og bred, kører effektivt og salgs-tricket siger at Senna har “udviklet” den.
    …men jeg vil give kritikerne ret. Jeg synes også, at den af en supersportsvogn at være er umådelig kedelig, og så er proportionerne af bagenden lidt tung.
    Det at designet er tidsløst, er vel i dette tilfælde fordi det på en eller anden måde er lidt intetsigende uden karakteristika.
    Jeg vil til hver en tid hellere have en samtidig Ferrari. Men det er nok bare mig..?

    Svar
  5. Lars J

    Sjovt sammenfald, jeg sad for blot et par dage siden og kiggede på NSX i Tyskland. Priserne er jo ikke helt gale og det er jo en imponerende bil. Har selv en 14 år gammel Honda som hverdagsbil og de er ikke til at slide op.

    Til gengæld har SKATs database ikke nogle afgørelser om afgiften – løftede ejeren på låget omkring hvad han måtte slippe for at få NSX på danske plader?

    Svar
  6. Klaus R

    Det er en formidabel bil – basta bum!

    Alle der finder små fejl ved den, har ikke prøvet en. Ja – den er lidt kedelig i kabinen, og designet er måske ikke helt oppe på et 10-tal. Men helt ærligt, så køn er en samtidig Ferrari 348 heller ikke (min beskedne mening), og så er en NSX på alle måder en bil der kan tåle ALLE former for brug.

    Jeg har en hel del gange haft fornøjelsen af at køre i modellen. Både en 1991 og en 2003 årgang, ejet af en god ven. Brugt til både til hverdag og fest, og det der med at køre ned og handle ind, foregår helt normalt og udramatisk i en NSX. Som Claus fint beskriver det, er bilen helt uhysterisk, og lader sig køre som en helt normal hverdagsbil. Og det er vel det mest fantastiske ved den.

    Min kammerat har på sin 2003 model fået eftermonteret et kompressor kit, der tilfører motoren en masse ekstra kræfter og moment, men i øvrigt lader den beholde sin karakter. Det gør den ikke til en dårligere bil, og får al tale om manglende motorkraft til at forstumme. I øvrigt valgte Honda også senere selv at forstørre motoren til 3,2 liter, for at tilføre lidt ekstra moment.

    Det er allerede en ægte klassiker, og desværre er de også gået hen og blevet ret dyre. Til gengæld får man en bil man kan bruge, og som ikke koster spidsen af en jetjager at holde kørende. De kan også køre rigtigt langt – over 200.000 miles er der flere eksempler på, uden motorrenoveringer.

    Svar
  7. ThomasJ

    Jeg synes også en NSX er en skøn bil, og elsker at den er lidt mere anonym end en Ferrari. Tænkt faktisk på den i sidste uge i forbindelse med en anden Honda jeg læste om. Honda Insight Mk1 bygget på samme fabrik som NSX og S2000, og også som NSX lavet i aluminium. Vil ikke sige den er køn, men mere speciel, og også allerede en klassiker (første Honda hybrid). http://www.pistonheads.com/regulars/ph-spottedykywt/honda-insight-you-know-you-want-to/27935

    Den bedste bil jeg har prøvet Honda S2000 med rotrex kompressor ca 400hk. ved 9000 omdr. Og det skal lige nævnes at jeg har prøvet ferrari 360 F1 og Lamborghini Murcielago

    Svar
  8. Claus Ebberfeld

    Ib Erik, jeg ved det ikke med sikkerhed, men jeg tror faktisk NSX-interiøret er væsentligt mere skræddersyet til den end det umiddelbart ser ud til: Stilen er umiskendeligt i tråd med øvrige Hondaer fra perioden, men når man kigger efter er det altså vanvittigt pænt lavet – både rat og meget andet.

    Afgiften: Jo, jeg tror ejeren fortalte det, men jeg har glemt det. Ignorant, mig!

    Jeg tror at mange tests i perioden imellem linierne konkluderede, at NSX’ens alvorligste fejl var, at den IKKE var en Ferrari. Havde Ferrari lavet denne bil, så ville alle journalister havde tisset i bukserne af bare begejstring.

    Det er også blevet sagt, at det var NSX der fik Ferrari til at vågne op og begynde at lave bedre biler. Begyndte…

    Søren W, jeg vil sådan set OGSÅ vældig gerne have en 348, som bestemt har sin egen charme – og mere af det end NSX. Men det er nok umuligt at komme uden om, at NSX er en langt bedre bil. Og så synes jeg den er langt mere vellykket i virkeligheden end på billeder – hvor det er omvendt med 348.

    Jo, jeg står ved alt det ovenstående – inklusiv at NSX er en smuk bil i virkeligheden. Kedelig? Nej, det er simpelthen vrøvlet snak.

    Svar
  9. Lars J

    Al denne snak om overset / underkendt superbil, alu-konstruktion, afslappet kørestil etc. får mig uvilkårligt til at tænke på Porsche 928…

    Bortset fra den 2,5 meter lange tandrem og det omkostningsfulde i at arbejde med lidt slidte eksemplarer så er 928’eren en overraskende trofast klassiker.

    Svar
  10. LarsN

    NSX er ikke en superbil, det er en sportsvogn.

    Intressant Claus, at du udfordre dit begreb om en “god bil”.

    Svar
  11. Claus Ebberfeld

    Men det er i hvert fald en super sportsvogn :-).

    I modsætning til den bil det kommer til at handle om i dagen indlæg: Det er en supersportsvogn, men ikke en super bil.

    Jeg bliver jo klogere på den måde, LarsN.

    Svar
  12. PerV

    Allerførst tak til Claus for en fantastisk artikel – med en masse spændende oplysninger og historik, som jeg ikke var vidende om i forvejen…………..og tak til Henrik for nogle fede billeder. !!! (Det var en hyggelig dag) Det er også særdeles spændende at læse om de holdninger I forskellige har til bilen. Det er klart at der altid vil være “tommel” op og ned, for “smag” er en særdeles svær størrelse, og de fleste af jer har formodentligt aldrig kørt en NSX ?. Min NSX er ikke længere “min” bil – den er blevet til familiens bil og den bliver kørt jævnligt i sommerhalvåret. Min kone “låner” den ofte på arbejdet……….til stor forundring for hendes mandlige kolleger, der ikke forstår at hun får lov til det., men sådan er der jo så meget……..Go’ dag derude !!!!

    Svar
  13. Claus Ebberfeld

    Tak for at lade mig køre, Per! Og skønt at høre, at det nu er en familiebil – det bliver en dejlig sommer for jer :-). Måske en trackday var noget?

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.