Register

fifteen − one =

A password will be e-mailed to you.

“Jeg skal aldrig have en bil med gråt indtræk”

Det sagde han faktisk, min gode bilven. Efter at jeg havde præsenteret ham for en totalt i orden fin bil i flot blå lak og med – nåja, gråt læder.

Han kunne godt selv se det bagefter. At det var da faktisk en mærkelig ting at tage så skarp afstand fra. Jeg mener, gråt læder? Det har per definition da vist aldrig forskrækket nogen. Og da slet ikke i en fin Jaguar, som det handlede om i dette tilfælde – omend det faktisk var sagen uvedkommende: Han ville bare ikke have gråt læder.

Rødt læder ville jeg bedre kunne forstå, blåt måske ligeså. Selv elsker jeg begge dele – samt grønt og brunt læder, naturligvis. Men jeg forstår, at andre ikke altid ser det sådan – det er jo farver, og jeg synes det virker som om farver forskrækker en del mennesker efterhånden. Hvordan kan sort bil med sort læder ellers nogensinde blive så populært? 

Da var det, at jeg indså, at jeg også har mine egne dogmer: Det er mange år siden jeg besluttede, at jeg aldrig skal have en hvid bil igen. Eller en uoriginal bil. Eller en bil, der allerede ved købet skal laves noget på.

Sekundet efter indså jeg selvfølgelig, at det lykkedes mig at bryde alle tre regler på een gang, da jeg anskaffede min Mercedes SLC. Og den blev jeg jo alligevel vældig glad for. Er der en morale i det? I så fald kan jeg ikke gennemskue den. Så jeg vil hellere bare holde mig til, at jeg i hvert fald aldrig skal have en sort bil med sort læder. Eller en rød Ferrari. Eller en pickup.

Hvad siger I? Kender I også nogle, der har den slags dogmer, der kan stå i vejen for ellers fornuftige bilkøb? Eller har I selv dogmer? Så lad høre i kommentarfeltet herunder. 

16 kommentarer

  1. Lars T Madsen

    Ja, sort interiør er – for mig – en trist trist sag – hvor andre elsker det.

    Lige købt en bil med sort interiør – og bruger en formue på at skifte til beige, som er noget af det mest lækre i mine øjne.
    Så det er mere end bare en udtalelse :)

    Svar
  2. Martin Lindø Westergaard

    Sort læderindtræk – eller endnu værre: sort plastikindtræk kan være nok til, at jeg ikke vil købe en given bil. Lædersæder kan ellers være virkelig lækre (som fx de grå i Jaguaren øverst på siden), men jeg er bare mere til velour. Helst orange. Eller violet.

    Svar
  3. Klaus R

    På sådan en skala fra røvsyg til rigtigt spændende, ligger en grå kabine da heller ikke særligt højt. Faktisk får det mig mest af alt til at tænke på noget Ford eller japser-agtigt fra 80’erne – hvilket så nærmest rammer under nævnte skala.

    På en eller anden måde går det bedre med sort, selv om det jo heller ikke ligefrem er verdens mest sprælske farve. Måske det går, fordi jeg selv har haft flere dejlige biler med sorte læderkabiner – og faktisk netop nu går og afventer at den næste lander i garagen………

    Men på klassikere skal der helst lidt spræl og lir i den, så jeg vedhæfte lige et billede, hvor den har fået fuld gas – frækkere bliver det næsten ikke.

    Svar
  4. Michael Sandberg

    En hvid bil – kunne aldrig finde på at køre i sådan en… Og så alligevel, så kørte jeg i en hvid bil (Som lånebil fra værkstedet – min sorte bil var til service) med metallak for et stykke tid siden.. Må stilfærdigt indrømme overfor mig selv, at den nu ikke så helt så tosset ud endda.. Men derfra og til decideret at vælge en hvid bil fm køb/leasing – Der er stadig et stykke vej..

    Nuværende bil er mørkerød metallic, og det tog noget tid for at beslutte sig for eller imod den farve. Er dog ganske tilfreds med den nu, men frygtede mere end en gang i leveringstiden på bilen, at farven var helt ovre i “postkasserød” afdelingen – Det ville have været noget af en “kamel” at sluge..

    Svar
  5. AlfaHahn

    Tja, lige meget hvor meget jeg end kigger på spændende klassiske biler, ender det altid med en rød italiensk sportsvogn, men den dogme og “begrænsning” lever jeg nu fint med :-)

    Svar
  6. Lars D

    For mig betyder farver og indtræk rigtig meget. På klassiske biler har jeg en farvoritfarve til næsten alle tænkelige modeller og endda nogengange til de enkelte versioner af modellerne. Der er bare biler der ser bedre ud i bestemte farver og indtræk. Lanciaer er så flotte i mørkeblå og grøn med beige læder medens jeg foretrækker en Bertone i gråmetal med rød læder. Smag og behag. Jeg har haft en hvid SAAB 9000 og den var flot i den farve. Min SAAB 95 er grønmetallic med grå læder og den kombi er også flot. Har lige fået en Golf i Atlantic blue med sort stue og det matcher fint og får bilen til at skille sig ud fra de grå og sorte. Min Lotus er født rød med sort vinyl, den burde være lys blåmetallic som Emma Peels men det bliver nok ved drømmene. Når man har haft en broncemetallic Alfa Spider med lys beige læder kan man jo leve med det meste. Men frække farver på klassikere er jeg nu af og til vild med. Tjek denne TVR.

    Svar
  7. jakob356

    Jeg er ude i trafikken blevet træt af sortbilskørere, men ejer “desværre” selv en sort Citroën ID/DS (ja den ER lidt en blanding), “heldigvis” ikke på vejen for tiden, så jeg kan nå at skifte mening – eller farve på bilen.

    Det er rigtigt med den grå (læder)kabine: hver gang jeg ser en DeLorean, jeg tænker jeg da må ha’, visner lysten når jeg ser interiøret.

    Svar
  8. Claus Ebberfeld

    Det er skæbnen!!! Hernede i Bruxelles formelig VRIMLER det med gråt indtræk, der alle angriber hans synspunkt af al deres kraft. Det lykkes dog ofte ikke ret godt:

    Svar
  9. Leo Jensen

    Lækker XJ40, du havde fundet til kammeraten, @claus-ebberfeld !

    Læder må gerne være lyst, og lakken må gerne være mørk, men jeg har da haft et par biler med temmelig sort interiør, men det har været sort stof og hverdagsbiler.

    Min sagligt ubegrundede aversion er tyske biler. Jeg har aldrig ejet en, de er bare lidt for kedelige…

    Svar
  10. Per Jørgensen

    Jeg kan sagtens leve med gråt (læder)indtræk. Jeg foretrækker det eksempelvis til sort bil frem for sort interiør. Det afhænger dog helt af bilen, hvilke kombinationer, som er acceptable/uimodståelige. Er normalt ikke så vild med “monochrome” eksteriør/interiør kombinationer (ud over rød/rød), men måtte overgive mig fuldstændig, da jeg faldt over cremefarvet karosseri med brunt/cremefarvet interiør: https://photos.google.com/photo/AF1QipNFsyDDqOMTSl4k4NziFdvnTSM0woe0z5enQz67

    Svar
  11. The Real Stig

    Sort i sort bliver rigeligt mørkt – som at sætte sort lingeri på en afrikansk skønhed. Der skal et farvespil til evt. sammen med lidt ædelt træ. F.eks. denne Lotus Esprit Commemorative Edition.

    Svar
  12. Soren W

    Jeg har gråt læder i E-typen, og jeg hader det. Heldigvis er læderet ved at få patina og miste farven lidt. Det hjælper. Gråt farve på læder er trist, og får det altid til at ligne plastic. E-typens interiør bliver skiftet, men ikke før jeg en dag får den malet om. Den er født med lyseblå læder, så det bliver det igen, eller cognac..?
    Mine to klassiske Porscher har sorte kabiner. Trist ja, men det er jo tyske arbejdspladser, så de skal være triste. 924en har en perfekt sort læder kabine, så den bliver. (Selvom pasha tern ville være nice). 911 har den originale sorte kabine, der nok ikke er læder? Skal den shines bliver det med grønternet stor på midterstykkerne, der vil stå godt til den orange karosse. Min hverdagsbil er en rød Alfa med beige læder. Kabinen er grunden til at jeg købte netop den. Første ejer købte den med den originale sorte læder kabine, og kørte den til Italien for at få det skiftet til den lyse kabine. Han kunne åbenbart ikke leve med en sort kabine. Mig? JEG HADER GRÅT LÆDER…

    Svar
  13. Ole JAGmann

    Jeg kan heller ikke lide gråt læder, det eneste der er værre er Hvidt læder!
    Sort kan jeg derimod godt lide, det er meget praktisk og holder sig pænt længe. Jeg har både haft sort læder i 2 E-typer og i en Lancia Kappa, hvor den sorte Poltona Frau kabine så ud som ny, selv om bilen var gammel.
    Jeg har også haft et par Alfa Romeo med rødt læder og en med karametfarvet, et par Jaguar XJere med beige og karamel. Men min favorit var min hvide Jaguar E-type s1 3.8 roadster med vinrødt læder og blank alu på midterkonsollen, det var næsten art deco.

    Svar
  14. Njal

    Tiderne skifter jo, før i tiden var jeg ikke så vild med den grå RAL farve. Ja, farven minder mig om vores gamle Nilfisk støvsuger med alt dens tilbehør skabt i den farve. Men i dag når jeg ser ind og ned i de viste kabiner så, jeg føler mig bestemt tiltrukket og får lyst at eje en bil betrukket med grå læder og blødt som et lam. Eller at jeg måske en dag fik overskud til at betrække en anden bil på ny igen, og gerne en Truimph.

    Svar
  15. Wentzel

    Min ene Mercedes-Benz T-model er metalgrå med gråt læderindtræk – det giver en lys bil indvendig, den anden er metalrød med sort læderindtræk – den er meget mørk at komme ind i.
    Hvilken farve der er bedst kommer vel også an på karrosserifarven.

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.